Az élet mindig is sok-sok kerítéssel teli volt. Mindenki által ismert a szóhasználat, hogy valaki vagy valami mögött van egy kerítés. Ez lehet azért is van, mert a tárgy két dolgot is képes jelenteni.

Az egyik, hogy megvédi azt, amit amögött mögött találunk, a másik pedig az, hogy elválasztja azt, amit mögötte találunk. Az emberek életében mindkét értelmezésben megtalálható a kerítés, és sokszor nincs is rá szükség, hogy ez elválasszon két dolgot egymástól, hiszen minden ember önmaga kerítése.

A termék lehet egy régi, rozsdás darab, ami többnyire élettelennek tűnik, de olykor olyan erős, hogy senki nem tudja áttörni. De lehet egy új, sima felületű, amin még nem érződik az idő múlása, és könnyedén rácsavarható egy újabb szakasz, ha szükség van rá. A kerítés lehet olyan magas, hogy nehéz átlátni rajta, és lehet olyan alacsony, hogy a kutyák átugorják. De az mindig ott van, és az emberek életében is sokszor nehéz meghúzni a határokat.

Ezek élete a múltban és a jelenben is nagyon sokat változott. Régen a földből épült, vagy a száraz fáról, amelyet kivágtak az erdőben, és hosszú időkig szolgálta az emberek céltalan vágyait. Az emberek akkoriban még nem olyan hatalmas területeken éltek, mint ma, és sokkal közelebb voltak egymáshoz. Az emberi kapcsolatok nem voltak olyan bonyolultak, és az élet is egyszerűbb volt. Azonban ahogy az idő múlott, az embereknek szükségük volt arra, hogy megvédjék magukat és javakat, így a kerítések is erősebbek és magasabbak lettek.

Ma már az élet egyszerűen nem lehet képzelhető el kerítés nélkül. A városokban és a külvárosokban már a mindennapok részei. Ezek segítségével az emberek megvédik otthonaikat, és megakadályozzák az idegenek behatolását. Jelentősége pedig nem csak a városi életben érvényes, hanem a mezőgazdaságban is. A gazdák ezek segítségével védelmezik a növényeiket és az állatjaikat.

Azonban a kerítés nem csak védelmi célokat szolgál, hanem sokszor elválasztanak embereket, területeket, közösségeket is. Az emberek által épített típusok általában korlátokat jelentenek, melyek megakadályozzák az emberek szabad mozgását és kapcsolatfelvételét. Az emberek, akik körülvették magukat ezekkel, sokszor elszigetelődnek, és nehéz számukra az új kapcsolatok kialakítása.

Kategóriák: Real State