A műfű egy olyan alternatív megoldás, amely lehetővé teszi, hogy gyönyörű és zöld pázsitot varázsoljunk kertünkbe, anélkül hogy szükség lenne a fűnyírásra és a gondozásra. Azonban sokak számára a termék anyagáról is fontos tudni, hogy mennyibe kerül, milyen típusok léteznek, és milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a használata.

Az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a műfű árát, a minősége. A magasabb minőségű anyagok általában drágábbak, mint a kevésbé minőségi termékek. A minőséget befolyásoló tényezők közé tartozik a vastagság, a szálak száma négyzetméterenként, a szálak hossza, valamint az árnyalat és a textúra.

Az ára továbbá függ a telepítési helyszíntől és az alkalmazott technológiától is. Ha a műfüvet szakember telepíti, akkor az ár magasabb lehet, mint ha a tulajdonos maga telepíti. Telepítésekor a talaj előkészítése, az alátétfólia és az esetleges ragasztóanyagok használata is befolyásolja az árat.

A termék ára továbbá függ a típusától is. A legelterjedtebb típusok közé tartoznak az öntött szálú, a szálról szálra készített és a hibrid műfüvek. Az öntött szálú típusnak az ára általában alacsonyabb, mint a szálról szálra készített vagy a hibrid félék, mivel az utóbbiak magasabb minőségűek és tartósabbak.

Az összesített árak általában négyzetméter alapon kerülnek kiszámításra, így a termék anyagának ára és a telepítési költségek hozzáadása adja meg a teljes költséget.

Azonban az ár mellett számos előnye is van a műfű használatának. Egyik legfontosabb előnye, hogy nincs szükség fűnyíróra vagy fűkaszára, így időt és pénzt takaríthatunk meg a karbantartásra fordított költségekből. Továbbá, nem igényel öntözést, így csökkenthetjük a vízhasználatot és a költségeket is.

Kategóriák: Otthon