Ugye jól emlékeznek még azokra az amerikai teleshop reklámokra, amit látva a televízió nézők többsége azonnal tovább kapcsolt? Túldramatizált csodálkozás, erőltetett szövegek. Abban biztos vagyok, hogy az egyik legtöbbet sugárzott ilyen adás főszereplője a konyhai aprítógép volt.

Több mint valószínű, azért volt a tv-ben is népszerű ez a konyhai kütyü, mert valóban hasznos. Nem egy túláradóan pozitív véleményt lehet olvasni az interneten, amit konyhában sürgő-forgó hölgyek, anyukák írtak. Olvashatunk itt olyan álláspontot, miszerint a bébiételek készítésénél is nagyszerűen funkcionál, ami belegondolva tényleg egy sokkal természetesebb megoldás lehet az üveges, előre ledarált társhoz képest. A nyáron különösen jól eső gyümölcsturmixok készítése mellett alkalmas lehet például mogyoróvaj otthoni gyártására, de készíthetünk segítségével akár pizzaszószt, vagy házi pestot is. Utóbbihoz nincs is másra szükségünk, mint bazsalikomra, fokhagymára, fenyőmagra, parmezán sajtra, illetve egy kevés olíva olajra. Az elkészítés csupán pár percet vesz igénybe, az ízélmény azonban összehasonlíthatatlan a bolti üvegeshez képest.

Ár tekintetében is abszolút megérősek ezek a konyhagépek, egy jobb fajta is újonnan a tízezer forintos limit alatt helyezkedik el. Sokaknál felmerülhet, hogy egy turmixgép mellé aztán igazán felesleges még egy ilyen is, de ha a kettő közül kéne választani, akkor én inkább az aprítógép pártját fognám. A turmixgép feladatait hiánytalanul képes ellátni, vannak azonban olyan funkciói, amikre egy turmixgép már nem lenne képes.

A rémálmainkban máig kísértő teleshop reklámokat félretéve, valóban érdemes lehet beruházni egy ilyen konyhai segítőtársra. Időt és rengeteg energiát fog spórolni nekünk.

Kategóriák: Otthon