Kertes házban lakó szülők nem tudnak mindig jelen lenni a kertben, amíg a gyerekek kint játszanak, hiszen valakinek el kell végeznie a mosást, takarítást, főzést is. Emiatt rendkívül fontos szempont, hogy kültéri játékaink teljesen megbízhatóak, biztonságosak legyenek.

Egy megfelelő csúszda kiválasztásánál figyelembe kell vennünk például gyermekeink életkorát, súlyát, magasságát, és meg kell győződnünk róla, hogy gyerekes vadulás esetén sem fog se a csúszda, se a hinta, se a játék ház, se semmi a kültéri játékok közül a csemetéink fején landolni.

A buborékfújó játékokat nyugodtan használhatják a kisebb gyerekek is egyedül. A legnagyobb baj az lehet, hogy véletlen magukra öntik a szappanos levet, de ebből a hibából sokat tanulnak, és legközelebb egyenesen fogják tartani a buborékfújót.

A kültéri játékok guruló csoportjánál arra ügyeljünk, hogy a roller, futóbicikli és kismotor mérete lehetővé tegye, hogy gyermekünk kényelmesen tudja az adott járművet használni. Pedálos játékok vásárlásához feltétlenül vigyük el gyermekünket, mert nagy csalódás lehet belőle, ha a gyönyörű születésnapi markolón, óriás traktoron vagy gokart autón nem érik el rendesen a pedált és nem tudnak vele közlekedni. Ellentétben a biciklikkel, ezek a pedálok nem állíthatóak.

Az alfajatek.hu oldalán a kültéri játékok kategóriában találunk még homokozó és labdajátékokat, focikapu szettet, medence-labdákat, de még egy majmos darts táblát is, ami öntapadós labdákkal működik, így a legkisebbek számára is teljesen biztonságos.

Kategóriák: Otthon